0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vali Hasan Şıldak, suç ve suçlularla mücadele alanında son bir yılın verilerini bir önceki yılın verileri ile birlikte kamuoyuna açıkladı. Vali Şıldak, tüm suç unsuru verilerini birer birer sıralayarak Şanlıurfa’nın huzur ve güvenin adresi olarak kalması için güvenlik güçlerinin sahadaki çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Asayiş Ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda Vali Şıldak, son bir yılın verilerini önceki yılın aynı dönemine nazaran kıyaslayarak Şanlıurfa’nın huzur ve güveni için görev yapan tüm güvenlik güçlerine çalışmalarında başarılar diledi.

Uyuşturucu Madde Yakalama Ve Tutuklama Oranlarında Büyük Artış

1 Ağustos 2023 – 25 Haziran 2024 tarihleri ile 2022-2023 yılının aynı dönemine denk gelen istatistikleri karşılaştıran Vali Şıldak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi uyuşturucu ile mücadele bir vatan görevdir. Bu konuda ilimiz genelinde seferberlik mantığı ile hareket ediyor ve son derece hassasiyet gösteriyoruz. Onun için uyuşturucu konusu tüm güvenlik güçlerimizin dikkatle mücadele verdiği alanların başında geliyor. Üstün bir gayret sergileyen Polis ve Jandarmamız sayesinde son bir yıl içerisinde artan operasyon ve konu takibi gözlemliyoruz. Verilere baktığımız zaman ise yine son bir yıl içerisinde Skunk Maddesinde yüzde 127, Metamfetaminde Yüzde 50, Bonzaide yüzde 586, Kokainde Yüzde 55, Uyuşturucu hap sayısında yüzde 2 bin 455, Kenevir Bitkisinde yüzde 2 bin oranlarında yakalama artışı olduğu ortaya çıkıyor. Bu artan oranlar Polis ve Jandarmamızın sahadaki üstünlüğünü ve konuya hassasiyetini gösteriyor. Yine tutuklanan torbacı, gözaltı ve tutuklama sayılarında yüzde 15’lere varan artış da bu alandaki suçlulara yönelik mücadelenin göstergesi niteliğindedir. Çalışmalarımızın artarak devam edeceği noktasında bütün vatandaşlarımızın bilgisinin olmasını da buradan duyurmak istiyoruz” diye konuştu.


Hırsızlık Olayları Son Bir Yılda Düşüş Gösterdi

Sahada devam uygulama, denetim ve 112’ye yönelik bildirimlere anında müdahale edilmesinin de suç ve suçlularla mücadelede başarı getirdiğinin altını çizen Vali Şıldak, “Hırsızlık vakalarında yine aynı dönemler bazında karşılaştırma yaptığımız zaman evden hırsızlık olaylarında yüzde 24, işyerinden hırsızlıkta yüzde 27 ve motosiklet ve benzeri araç hırsızlığında ise yüzde 25 oranlarında düşüş görüyoruz. Polisimiz ve Jandarmamız sahada ve çalışmalarına devam ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızın da her türlü suç bildirimleri ile daha da kesin sonuç alınacağına inanıyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü suç konusunda mutlak suretle 112’ye bildirimde bulunmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Şıldak; “Şanlıurfa Huzur Şehri Olmayı Hak Ediyor”

1 Ağustos 2023 – 25 Haziran 2024 tarihleri ile 2022-2023 yılının aynı dönemine denk gelen dönemde dolandırıcılık suçlarından yakalanan kişi sayısının yüzde 35, Kasten Adam Öldürme vakalarında yakalanan kişi sayısının yüzde 29, yakalanan göçmen sayısı ile organizatör kişi sayılarının yüzde 15’lere varan oranlarda arttığını da sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “Şehrimiz güvenli ve huzurlu bir şehir olmayı hak ediyor. Bunun için her türlü suç ve suç unsuru ile mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu konuda ilimizin her noktasında kararlılığımız devam edecek” dedi.

Terörle Mücadele, Ruhsatsız Silah Yakalama Ve Suçlularla Mücadelede Yoğun Çalışma Dönemi

Tüm suç unsuru konularında verileri tek tek sıralayan Vali Şıldak, silah bazında Kaleşnikof tüfekte yüzde 40, tüfekte yüzde 10, tabancada yüzde 58 ve fişekte ise yüzde 186 artış oranlarına varan sayıda yakalama olduğunu belirtti.
Terörle mücadelede operasyon sayısının yine aynı dönemlerde yüzde 48 oranında arttığını ifade eden Vali Şıldak, yakalanan terör örgütü mensubu sayısında yüzde 32, gözaltın sayısında yüzde 37 ve tutuklanan kişi sayısında yüzde 25 oranlarında artış olduğunu açıkladı.

Vali Şıldak, aranan kişilerin yakalanması alanında ise kesinleşmiş hapis cezası olan yakalanan kişi sayısında yüzde 52, arama kararıyla yakalanan kişi sayısı bakamından yüzde 54 oranında artış olduğunu duyurdu.

Trafikte Denetim Ve Uygulamalar Arttı

Trafikte kaza sayısının giderek artış gösterdiğine dikkat çeken Vali Şıldak, kazalar kaynaklı ölüm ve yaralamaların da artış gösterdiğini belirterek bu alanda vatandaşların da duyarlı olmasını istedi. Aşırı hız, emniyet kemeri kullanmama, dikkatsiz araç kullanımı, kontrolsüz geçiş ve benzeri birçok nedenin kazalara davetiye çıkardığını dile getiren Vali Şıldak, “İlimizdeki trafik kazaları verilerine baktığımız zaman içimizi acıtan bir tabloyla karşılaşıyoruz. Denetim ve uygulamalarımızı arttırmamıza rağmen trafik kazalarının arttığını görüyoruz. Buradaki en büyük etkenler sürücü ve yolcularımızın şahsi hatalarından kaynaklı kazalar ön plana çıkıyor. Bunun için de bizler vatandaşlarımıza seslenerek trafikteki araç kullanımına mutlak suretle dikkat edilmesini ve trafik kurallarına uyulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Şıldak Vatandaşlara Seslendi

Verilerin kamuoyuna açıklanmasının ardından Vali Şıldak gazetecilerin sorularını yanıtlayarak vatandaşlara seslendi. Boğulma vakaları, anız ve arazi yangınları gibi konulara değinen Vali Şıldak, “Şanlıurfa’mızın her zaman huzur ve güvenin adresi olarak anılması için bizler büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteğini istiyoruz. Gerek trafikte sağduyu ile yaklaşılması, gerek anız yangınlarının önüne geçebilmek için yangına sebebiyet verebilecek davranışlardan uzak durulması ve toplum içerisinde birlikte yaşama kültürünü oluşturan tüm olaylarda birbirimize anlayış göstermemiz gerekiyor. Bir anlık öfke gibi davranışlardan yaşanabilecek olumsuzluklar hepimizi derinden üzüyor. Bu hususlara lütfen dikkat edelim ve suç vakaları ile ilgili olayları 112’ye bildirelim” dedi.

Basın toplantısına Vali Hasan Şıldak ile birlikte İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, müdür yardımcıları ve komutan yardımcıları katıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP