0

BEĞENDİM

ABONE OL

26 Haziran uluslararası uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılıkla mücadele günü kapsamında Genel merkezi Şanlıurfa’da bulunan Küresel Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Topçu meydanında basın açıklaması düzenledi.

KUMED tarafından düzenlenen basın açıklamasına KÜMED Genel Başkanı Orhan Kılıç, Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Doğan ve yönetim kurulu üyeleri ile KUMED Eyyübiye İlçe Başkanı Cumali Aslan İlçe Başkan Yardımcısı Şahin Kara’nın yanısıra Hürriyetçi Sağlık-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Gündoğdu ve Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat ve dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

KÜMED Genel Başkanı Orhan Kılıç;” Bugün 26 Haziran uluslararası uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılıkla mücadele günü uyuşturucu illeti her geçen gün gençlerimizi çocuklarımızı tesiri altına alıyor Gençler hepimizin, gençler geleceğimizin teminatı bizler bu illetle savaşmak için yola çıkmış bireyler olarak tüm gücümüzle gençlerimizi bu illetten korumak için savaşımızı devam ettireceğiz. Diyerek sözlerini tamamladı.
Öte yandan KÜMED Eyyübiye ilçe Başkanı Cumali Aslan tarafından okunan basın metninde şu ifadelere yer verildi.

“Madde bağımlılığı tüm dünya genelindeki toplumların temel sağlık sorunlarından biridir. Sadece kullanılan maddenin ortaya çıkardığı yan etkiler değil, yol açtığı sosyal sorunlar ve fiziksel hastalıklar ele alındığında, bireysel ve toplumsal maliyeti yüksek hastalıklar arasında yer almaktadır. Bağımlılık yapıcı maddeler, merkezi sinir sistemi üzerinde, sahte bir iyi oluş hali oluşturan unsurlardır. Madde kullanımının yol açtığı fiziksel hastalıklar çok çeşitlidir.


Uçucu madde bağımlılığı, direk beyine etki etmesi sebebiyle, sinir hücrelerinde doğrudan harabiyete neden olarak geri dönüşü imkânsız beyin hastalıklarına yol açabilir. Damar yoluyla bağımlılık yapıcı madde kullananlar ise aynı zamanda AIDS, Hepatit B, Hepatit C gibi hayatı ve toplum sağlığını tehdit eden hastalıklara daima açıktırlar. Madde kullanımının neden olduğu, fiziksel hastalıklar bunlarla sınırlı kalmamakta, karaciğer ve böbrek yetmezliği, damar hastalıkları ile depresyon ve benzeri ruhsal hastalıklara yol açmakta olup bunun sonucu olarak her kesin bildiği gibi Anne, Baba, kardeş ve diğer kişileri hunharca öldürme hırsızlık darp gibi suçları yaşamın doğal akışı gibi kabul edercesine bilinçsizce suç işlemekteler. Ne yazık ki uyuşturucu bağımlılığı gittikçe artmaktadır.
Devlet bu konuda ciddi önlemler almalıdır ve Ülke genelinde yaygın olarak almaya devam etmelidir. Uyuşturucu kullanan insanlar derhal tedavi edilmeli tedavi masraflarını devletimiz üstlenmelidir.
Bu amaçla Ayrıca:
SATICILARI VE YERLERİNİ İHBAR EDENLERE PARA ÖDÜLÜ VERİLMELİ VE HİÇBİR ŞEKİLDE İSİMLERİ KARAKOLDA VE MAHKEMEDE GEÇMEMELİ.
NARKOTİK BASKINLAR ARTIRILMALI.
TELEVİZYON GİBİ GÖRSEL VE BASILI YAYIN VE BİLBORDLARLARDA KAMU SPOTLARI OLUŞTURULMALI.
UYUŞTURUCU TEDAVİSİ ZORUNLU OLMALI KİŞİ İYİLEŞME SONU ÇEŞİTLİ DESTEKLERLE TOPLUMA KAZANDIRILMALI.
CEZAEVLERİNDE YİYİP İÇİP YAN YATMA OLMAMALI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KAPSAMINDA EĞİTİM DERS VE SEMİNERLER OLMALI.
BAĞIMLILAR TEDAVİDEN SONRA DEVLET KONTROLÜNDE İSTİHDAM EDİLMELİ.
ASKERE GİDERKEN, İŞE GİRERKEN, EHLİYET ALIRKEN, VS
TAHLİL YAPILMALI SATANLARA ÇOK ÇOK AĞIR CEZALAR VERİLMELİ.
EN ÖNEMLİSİ HER İL VE BÜYÜK İLÇELERE REHABİLİTASYON MERKEZLERİ AÇILMALIDIR.
GELECEĞİMİZ OLAN GENÇLERİMİZ ELDEN GİDİYOR.” denildi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP