Karaköprü’de gündem kendi enerjisini üreten yeni nesil parklar
71 okunma

Karaköprü’de gündem kendi enerjisini üreten yeni nesil parklar

TEMA Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği Karaköprü’de düzenlenen ‘Çevre Şenliğin’de kendi enerjisini üreten, atık yönetimi olan yeni nesil parklar konusunda Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi bilgilendirdi.

ABONE OL
Haziran 10, 2024 09:50
Karaköprü’de gündem kendi enerjisini üreten yeni nesil parklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber: Azize Yıldız

Yeni dönemde mega rekreasyon alanı projelerine yoğunlaşacaklarını belirten Başkan Çiftçi, yeni nesil yeşil alan sistemleri sunumunda notlar alarak tüm parkların sürdürülebilir sistemlerle donatılması için çalışacaklarını söyledi.Tema Vakfı Şanlıurfa İl Temsilciliği 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Karaköprü Belediyesi tarafından 25 kurum ve sivil toplum örgütünün katılımıyla düzenlenen Çevre Şenliğine katıldı. Karaköprü mesire alanında gerçekleştirilen etkinliğe Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, TEMA Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. Şenliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçede yeşil alan olarak iyi bir alana sahip olduklarını ancak mevcut büyüklüğü yeterli görmediklerini söyledi. Önümüzdeki süreçte özellikle yeni rekreasyon alanlarının kurulumuna yoğunlaşacaklarını belirten Çiftçi, “Yeni dönemde rekreasyon alanları dediğimiz daha büyük yeşil alanları Karaköprü’ye kazandırma sevdamız var. Bizi hayata bağlayan, bizi geleceğe bağlayan konulara kafa yormamız gerekiyor. Ben bir çevre gönüllüsü olarak bu konuda elimden geleni yapacağım. Tüm birimlerimizle elimizden geldiğince buna duyarlı olacağız, bu şekilde hareket edeceğiz. Hepimiz düşünen varlıklarız, geleceğimizi görmemiz gerekiyor. Çevre sadece bugün değil her gün korunması, gözetilmesi gereken bir unsurdur. Buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çevreyi koruma sorumluluğu herkese ait

Tema Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen ise doğanın korunması, çevre bilincinin yaygınlaştırılması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını anlattı. En önemli gündemlerinin toprakların korunması, ağaçlandırma çalışmaları, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve biyolojik çeşitliliği koruyup geliştirecek projeler olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, “Dünyada her yıl yaklaşık 13 milyon hektar orman alanını kaybediyoruz. Bu her yıl yaklaşık Yunanistan büyüklüğündeki alanın her yıl yok edilmesi demektir. Dünyanın yüzde 40’ı yani yaklaşık 3 milyar insan su sıkıntısı çekmektedir. Bu sayı su kaynaklarımızın ne kadar kritik bir durumda olduğunu gösteriyor. Her yıl yaklaşık 8 milyon ton plastik atık okyanuslara karışıyor. Bu dakikada bir çöp kamyonu dolusu plastiğin denizlere karıştığı anlamına geliyor. Küresel ısınmanın etkisiyle deniz seviyeleri son 100 yılda 20 cm yükseldi. Bu yükselme kıyı bölgelerinde yaşayan milyonlarca insan için büyük bir tehdit oluşturuyor. Çevreyi koruma sorumluluğu sadece kurumlara ve sivil toplum örgütlerine değil, her bireye düşüyor. Birlikte atacağımız her adım, çevreyi koruma yolunda büyük bir anlam taşıyor” diye konuştu.

Yeni nesil parklar konularında Başkan Çiftçi bilgilendirildi

Konuşmaların sonunda Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Tema Vakfı standını ziyaret etti. Tema Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, ziyarette yeni nesil park projeleri ile Başkan Çiftçiyi bilgilendirdi. Özellikle kendi enerjisini kendi üreten, atık yönetimi olan parklar konusunda notlar alan Çiftçi, sürdürülebilirlik modelini tüm parklara uyarlanması için çalışma yapacaklarını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.