DEM Parti’den Hilvan’da kapı kapı seçim çalışması
67 okunma

DEM Parti’den Hilvan’da kapı kapı seçim çalışması

DEM Parti, seçimlerin yenileneceği Hilvan ilçesinden mahalle ve kırsal mahalle ziyaretlerini artırdı.

ABONE OL
Mayıs 23, 2024 21:26
DEM Parti’den Hilvan’da kapı kapı seçim çalışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber: Azize Yıldız

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti), Hilvan’da 2 Haziran’da yenilenecek olan yerel seçimler için çalışmalarını sürdürüyor. DEM Parti milletvekilleri Zülküf Uçar ve Sinan Çiftyürek ile Birecik Belediyesi Eşbaşkanı Berivan İlkaya Manas, Halfeti Belediye eşbaşkanları Saniye Bayram ve Mehmet Karayılan’da da aralarında olduğu çok sayıda kişi, seçim çalışmalarını sürdürdü. 3 koldan mahalle ve kırsal mahalle ziyaretleri gerçekleştirildi.
Van Milletvekili Zülküf Uçar ve Hilvan Belediye Eşbaşkanı Serhan Paydaş’ın içinde yer aldığı heyet, kırsal Uluyazı mahallesinden kapı kapı gezerek seçim çalışması yaptı. Gittikleri evlerde belediye yönetiminin DEM Parti’ye geçmesinden sonra hayata geçirilecek projelerin yer aldığı el bildirileri dağıtıldı. 31 Mart’ta DEM Parti’nin kazandığı seçimin iptal edilmesine tepki gösteren yurttaşlar, daha yüksek bir oy farkı ile tekrar DEM Parti’nin kazanacağını kaydetti.
Van Milletvekili Sinan Çiftyürek ve Hilvan Belediye Eşbaşkanı Garip Yeşil’in içinde yer aldığı heyet ise kırsal Kulaplı ve Göktepe mahallelerinde sürdürdü. Çat kapı ev ziyaretleri yapan heyet, yurttaşların yaşadıkları sorunları dinledi. DEM Parti İlçe eşbaşkanları ve belediye meclis üyesi adaylarının içinde yer aldığı heyet ise ilçe merkezinde el bildirisi dağıtarak, destek talebinde bulundu.
NE OLMUŞTU?31 Mart akşamı Gençlik Merkezi’nde bulunan 1119 ve 1120 Nolu sandıklara ait oy pusulaları, AKP adayı Ali Aslan Bayık’ın yeğeni Mustafa Bayık’ın da aralarında olduğu 50 kişilik bir grup tarafından yakılmıştı. Olaya dair kamera kayıtları da ortaya çıkmıştı. DEM Parti’nin 521 oy farkıyla seçimleri kazanması üzerine AKP’lilerden sonuca itiraz gelmişti. İlçe Seçim Kurulu, söz konusu pusula yakma görüntülerini gerekçe göstererek, seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. Yapılan itirazlar reddedilirken, seçimlerin 2 Haziran’da yenilenmesine karar verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.