Hilvan’a kitlesel seçim açıklaması: Halkın belediyesini halk yönetecek
80 okunma

Hilvan’a kitlesel seçim açıklaması: Halkın belediyesini halk yönetecek

Seçimlerin yenilendiği Hilvan’da konuşan DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, AKP’nin seçimi kazanmak için kara propaganda yürüttüğüne dikkati çekerek “Halkın belediyesini halk yönetecek” dedi.

ABONE OL
Mayıs 21, 2024 14:54
Hilvan’a kitlesel seçim açıklaması: Halkın belediyesini halk yönetecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) seçimlerin yenileneceği Hilvan’da çalışmaları artarak devam ediyor. Yapılan çalışmalara dair ilçe örgütü binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Urfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, DEM Parti İl eşbaşkanları Sema Aişeoğlu ve Bekir Karakeçili işle ilçe eşbaşkanı Mustafa Koyuncu katıldı.
Toplantıda konuşan Meral Danış Beştaş, 31 Mart’ta seçim sandıklarının AKP’liler tarafından yakılmasına değinerek, yaşananları “çetevari bir saldırı” olarak tanımladı. Hilvan’da halkın iradesini 31 Mart’ta iradesini DEM Parti’den yana kullandığını belirten Beştaş, “AKP çetecilik faaliyetleriyle sandıkları yaktılar. Hem kendileri suç işlediler hem de kendilerinden yana fayda sağlamaya çalışıyor. Hukuk dem parti söz konusu olunca işletilmiyor. Böyle bir ilkesizlik böyle bir zulüm dünyanın hiç bir yerinde görülmemiştir. 31 Mart’tan sonra bir çok hukuksuzluk gasp girişimi oldu. Hilvan’dayız partimiz Hilvanı aldı. Ama el konulduğu için 2 Hazirana kadar tüm Hilvan halkı geniş bir çalışma yürütüyor” diye konuştu.
‘HALKIN BELEDİYESİNİ HALK YÖNETECEK’
“Karşımızda dürüst hakkaniyetli ve halk iradesini baz alan bir parti yok” diyen Beştaş, “Meclisten vekillere valiliğe Jandarmaya tüm kamu gücü Hilvan’da DEM Partiye karşı çalışıyor. Tüm kamu gücüyle halk iradesine karşı çalışma yürütüyorlar. Halka rağmen halk yönetilemez. Hiç bir hukuk kullanılmadan ben bu belediyeyi aldım diye biz zihniyet yoktur. AKP tarihe darbeciliği uygulayan bir iktidar olarak geçecektir. Biz ilk kez belediyeleri yönetmeyeceğiz biz uzun yıllardır en çok demokratik davranan yerelden yönetimi önceleyen kadınların eşit temsiliyete olduğu belediyeciliği daha önce de uyguladık. AKP’nin derdi şatafatını belediyelere yayarak halkın gücünün karşısına dikmek. Devasa borçlar bırakmışlar. Siyasi ahlaksızlıklarını sonuna kadar kullanmışlardır. Halkın belediyesini halk yönetecek. Halk kendinden yana olanı tercih edecek. Onlar ne yapıyor muhtarları köylülere gidip eğer kazanmazsak suyunuzu elektriğini keseriz diye tehdit ediyorlar” ifadelerini kullandı.

‘TEHDİTLERE KARNIMIZ TOK’AKP’nin karar propaganda yaptığına dikkati çeken Beştaş, “Biz demokratik bir yönetimi esas alıyoruz. Daha önce bir çok yerde bunu uyguladık ve bunu Hilva ve kazandığımız her yerde uygulayacağız. Kara propagandaya karşı halkın belediyesini halk yönetecek diyoruz. AKP köylüleri tehdit ederek, ‘kaybedersek elektriklerinizi keseceğiz’ diyorlar. Halkımız merak etmesin, bizim bu tehditlere karnımız tok. Kaymakamlık AKP’nin seçim bürosu olarak kullanıyor. Halk iradesi karşısında hizmet etmekle mükellef olanları uyarıyoruz. Attığınız her adımı görüyoruz ve peşinizdeyiz. 2 Haziran’da zulüm ve demokrasi arasında bir seçim olacak. 31 Mart’ta zulüm yaparak kaybedenler bir kez daha kaybedecek. Bu kaybedişi durduramayacaklar. Büyük kaybettiler. Biz bu güç karşısında halkın kendisiyiz. Kazandığımız belediyeyi bir kez daha kazanacağız. Bu sefer farkı katlayacağız. Urfa’da kaybeden bir AKP gerçeği var” diye konuştu.

AKP 31 MART’TA BÜYÜK KAYBETTİ’
Seçime sayılı gün kala İŞKUR üzerinden ilçede 500 işçi alımı yapıldığına dikkati çeken Beştaş, “İŞKUR’da AKP’nin seçim aracı olarak kendini kullandırtıyor. Bu uygulamanın da nasıl bir skandal olduğunu görüyoruz. Attığınız her adımı görüyoruz adım adım takip ediyoruz. Hukuksuzluğunuza izin vermeyeceğiz. Halk hiç bir zaman zorbalıktan yana olmaz. AKP 31 Mart’ta büyük kaybetti. 2 Haziran’da da kaybedecek. Son çırpınışlarıdır. Kazandığımız belediyeyi bir daha kazanacağız. Hilvan halkına çağrımızdır gelin oy farkını 2’ye 5’e çıkaralım. Şu anki tablo çok güzel. Hilvan’da 7’den 70 e herkes iradesine sahip çıkıyor. Hilvan’da AKP’ye kaybettirmeye hazırız. 31 Mart’ta sandıkları yakanlara da söylüyoruz o sandıkları tüm müşahitlerimizle koruyacağız. Kaos gerilim yaratmaya kalkışmayın karşınızda bizi bulacaksınız. Attığımız oyları sandıktan çıkaracağız. Bir daha Hilvan halkının iradesine bunu yapmayın” şeklinde konuştu.
Açıklama alkışlar ile son buldu.

Haber: Azize Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.