Hilvan’da halk 2 Haziran’da zulme dur diyecek
88 okunma

Hilvan’da halk 2 Haziran’da zulme dur diyecek

Hilvan ilçesinde yenilenecek belediye seçimlerini kazanmak için sokak ve tarlada seçim çalışması yapan DEM Parti, “Hilvan halkı 2 Haziran’da zulme dur diyecek” mesajı verdi.

ABONE OL
Mayıs 19, 2024 20:26
Hilvan’da halk 2 Haziran’da zulme dur diyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Urfa’nın Hilvan ilçesinde yenilenen seçim çalışmaları devam ediyor. Seçime sayılı günler kala kapı kapı çalışma yürüten DEM Parti, bugün de 2 koldan kırsal mahallelerde çalışmaları devam ettirdi. DEM Parti milletvekilleri Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Mahmut Dindar’da çalışmalara katıldı.Hilvan Belediye Eşbaşkanı Serhan Paydaş ile DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit Yukarı ve aşağı Çatak kırsal mahallelerini ziyaret etti. Tarlada çapa işi yapan mevsimlik işçilerin ziyaret eden heyet, işçilerin yaşadıkları sorunları ve hak ihlallerini dinleyerek not aldı. Heyette yer alan Sayyiğit, işçilerin zorlu çalışma koşullarına dikkati çekerek “Seçim çalışması yürütüyoruz. 31 Mart’ta yapılan seçimlere hazmetmediler. DEM Parti 521 oy ile kazandı ancak AKP‘liler sandıkları yaktılar. Halk iradesini ortaya koymuştu. Herkesten beklentimiz bu iradeye saygı duymalarıydı. Burada yıllardır aynı kişiler belediyeyi yönetti. Bu kişiler yenilgiyi kabul etmedi. Bunu her yerde anlatarak destek talep ediyoruz. Hem tarlada hem sokakta çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz Hilvan’da seçimi kazandık ve tekrar kazanacağımızı biliyoruz. Sizden beklentimiz bu irade gaspına dur demeniz. Herkesten beklentimiz 2 Haziran’da sandığa giderek oyunu DEM Parti’nden kullanıp sandığına sahip çıkmasını bekliyoruz. Birileri (AKP Urfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu) mevsimlik işçiler tatile giriyor diyor. Bu zihniyete dur dememiz gerek. Hilvan’da halk 2 Haziran’da bu zulme dur diyecek. Burada yeni bir yaşam öreceğiz. Bu inanç ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
KAPI KAPI GEZDİLERBir diğer Belediye Eşbaşkan Adayı Garip Yeşil ile DEM Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar ise Özveren kırsal mahallesinde kapı kapı seçim çalışması yürüttü. Mahallede coşku ile karşılanan heyet, misafir oldukları evlerde 31 Mart günü yaşananları teşhir ederek, 2 Haziran’da daha yüksek bir fark ile kazanacaklarını belirti. Heyet, belediyenin DEM Parti yönetimine geçtikten sonra hayata geçirilecek projelerin yer aldığı el bildirileri dağıtarak, “Mutlaka kazanacağı” mesajı verdi.
NE OLMUŞTU?31 Mart akşamı Gençlik Merkezi’nde bulunan 1119 ve 1120 Nolu sandıklara ait oy pusulaları, AKP adayı Ali Aslan Bayık’ın yeğeni Mustafa Bayık’ın da aralarında olduğu 50 kişilik bir grup tarafından yakılmıştı. Olaya dair kamera kayıtları da ortaya çıkmıştı. DEM Parti 521 oy farkıyla kazanması sonrası AKP’lilerden sonuca itiraz gelmişti. İlçe Seçim Kurulu, söz konusu pusula yakma görüntülerini gerekçe göstererek, seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. DEM Parti’nin İl Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz ise reddedilmişti. DEM Parti, bunun üzerine Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. YSK, itirazı ret ederek, 2 Haziran’da seçimlerin yenilenmesi yönünde karar verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.