İHH’dan Sudan’a destek çağrısı Sudan aç yardıma muhtaç
70 okunma

İHH’dan Sudan’a destek çağrısı Sudan aç yardıma muhtaç

Sudan’da 25 milyon insan, yaşamını sürdürebilmek için acil bir şekilde insani yardıma muhtaç durumda. Şiddetli kıtlık, şartları daha da zorlaştırıyor.

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 18:38
İHH’dan Sudan’a destek çağrısı Sudan aç yardıma muhtaç
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İHH Şanlıurfa Şube Başkanlığı tarafından Sudan’da yaşayan 25 milyon insanın yaşamını sürdürebilmesi için acil insani yardıma ihtiyaç duyduklarına vurgu yapılarak destek çağrısında bulunuldu.

Yapılan destek çağrısında şu ifadelere yer verildi. Sudan’da 25 milyon insan, yaşamını sürdürebilmek için acil bir şekilde insani yardıma muhtaç durumda. Şiddetli kıtlık, şartları daha da zorlaştırıyor.

Kerime adlı Sudanlı kadın Şiddetli bombardımandan dolayı, çocuklarım ve yaşlı annemle birlikte evimizi terk etmek zorunda kaldık. 90 km boyunca umutla yürüdük. Nihayet bu kampa ulaştık, ancak yiyecek bir şey bulamıyoruz, içtiğimiz su bulanık ve kirli.

Çocuklarımın hastalanıp ölmesinden çok korkuyorum. Siz halimizden anlarsınız. “Ne olur bize yardım edin.” diyor.

İHH olarak inşaallah eylül ayının başlarında Akdeniz adlı gemimizle Sudan’a insani yardımı göndereceğiz. Bu ayın sonunda @urfaihh olarak limana ulaştırmak üzere inşaallah biz de Sudan için yardım tırlarımızı yola çıkaracağız. Bu ayın sonuna (30 Ağustos’a) kadar ayni ve nakdi yardımlarınıza çok ihtiyaç vardır. Ayni ve nakdi desteklerinizi bekleriz.

Şanlıurfa İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Derneği
Kuveyt Türk IBAN: TR790020500000832353200001
Açıklama kısmına “SUDAN’A YARDIM” yazılmalı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP