0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vali Hasan Şıldak’ın bugünkü adresi Suruç İlçesi oldu  Suruç’ta muhtarlarla bir araya gelerek talepleri dinledi. Temaslarına göreve başlayan Suruç Kaymakamı Adem Balkanlıoğlu’nu ziyaret ederek başlayan Vali Şıldak, Balkanlıoğlu’na görevinde başarılar diledi.

Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran’ın da katıldığı Suruç ziyaretini sürdüren Vali Şıldak, ardından muhtarlarla toplantı düzenleyerek talepleri dinledi. Muhtarların enerji, sulama ve ulaşım başta olmak üzere çeşitli konulardaki sorunlarını dinleyen Vali Şıldak, ilgili kurum amirleri ile de görüşme gerçekleştirerek çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Ayda İki Defa Muhtarlarla Görüşme Gerçekleştirilecek

Burada bütün muhtarlara seslenen Vali Şıldak, her iki haftada bir Salı günü olmak üzere muhtarlarla bir araya gelerek sorunları dinleyeceğini kaydetti. Programa ilgili kurum amirlerinin de katılımının sağlanarak çözüm odaklı bir anlayış içerisinde olacaklarının altını çizen Vali Şıldak, “Bizim vazifemiz insana hizmet. Ülkemizde kendi vatanına bağlılık anlayışıyla yaşamını sürdüren her bir fert, bizim için kutsaldır. Bu anlamda muhtarlarımız da bizim için önemli. Devletimizin bütün kurumları her zaman muhtarlarımızı dinleyecek ve sorunlarına çözüm bulacaktır. Bunu tüm kurumlarımıza bildiriyorum ve bu anlayış Şanlıurfa genelinde hakim olacaktır. Ben şahsım olarak da ayda iki defa muhtarlarımızla buluşacağım. Sorunlarını ve bu sorunlara kurumlarımızın yaklaşımını bizzat kendilerinden soracağım” dedi.

“Suruç’ta Gelişme Hamlesi Başlatmak İstiyoruz”

Vali Şıldak değerlendirmesinde Suruç için özel bir yaklaşım sergileyeceğini ifade etti. İlçe merkezi ve kırsaldaki tüm sorunları yakından takip edeceğini belirten Vali Şıldak, “Bundan sonra Suruç’ta bütün kurumlarımızla geniş bir gelişme hamlesi başlatmak istiyoruz. Yeni bir dönem için hep birlikte çalışalım. Biz istiyoruz ki Suruçlu vatandaşlarımızın sorunları artık net çözümler bulsun. Ben Suruç’a söz veriyorum. Ayrı bir önem vereceğim ilçemize. Huzurun ve güvenin adresi olmasının yanı sıra yaşam koşulları bakımından da daha iyi koşullara sahip bir Suruç özlemimizdir” şeklinde konuştu.

“Muhtarlarımız Uyuşturucu İle Mücadelede Bizlere Destek Versinler”

Asayiş ve güvenlik konularında da bir değerlendirme yapan Vali Şıldak, Suruç’tan tüm il genelindeki muhtarlara seslenerek uyuşturucu ile mücadelede ortak çalışmaya vurgu yaptı. Muhtarların kendi mahallelerindeki uyuşturucu kullanımı ve satışı gibi hususlarda mutlak suretle güvenlik güçlerine yardımcı olmaları gerektiğini belirten Vali Şıldak, “Muhtarlarımıza çağrımızdır. Lütfen uyuşturucu hususunda seyirci konumunda olmasınlar. Tüm muhtarlarımız UYUMA uygulamasını telefonuna indirmeli. Uyuşturucu konusunda lütfen polise bilgi versinler. Gençlerimizin geleceğini tehdit eden bu illete karşı toplumsal seferberlik anlayışı ile hareket etmeliyiz” diye konuştu.

Sulama Projeleri, taban suyu yükselme sorunu, ulaşım, eğitim ve enerji konularındaki tüm sorunları dinleyen Vali Şıldak, önümüzdeki günlerde tekrar Suruç’a gelerek gelişmeleri aktaracağını ve çalışmaları takip edeceğini söyledi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı. Vali Şıldak, ilçe temaslarının ardından akşam saatlerinde şehir merkezine döndü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP