Başkan Mehmet Yavuz’dan 15 Temmuz Mesajı
121 okunma

Başkan Mehmet Yavuz’dan 15 Temmuz Mesajı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Yavuz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 15 Temmuz, "bir toprak nasıl vatan kalır?" sorusunun Türk Milleti tarafından kanla, canla, imanla cevaplandığı o unutulmaz gün olmuştur.

ABONE OL
Temmuz 14, 2024 22:10
Başkan Mehmet Yavuz’dan 15 Temmuz Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

15 Temmuz gecesi ezan, bayrak, vatan ve bağımsızlığımız uğruna fedayı can eden 251 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kalbimizde açtıkları yarayı asla unutmayacağız. Bağımsızlığımıza sahip çıkan ve büyük bir işgal girişimine mani olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
O gece şehitlerimiz ve gazilerimiz, vatan topraklarına bir kez daha özgürlüğün ve bağımsızlığın mührünü vurmuştur.

 

Yanı başında şehit olan kardeşlerini gördüğü halde öne çıkmaktan geri durmayan 2193 kahraman gazimize, cesaretleri ve fedakârlıkları adına şükranlarımızı sunuyor, kendilerine Allah’tan sağlıklı, sıhhatli uzun ömürler diliyoruz.
O gece Rabbimiz, kalplerden korkuyu kaldırmış ve yüreklere cesaret vermişti.

15 Temmuz gecesi bizlere Çanakkale ruhunun, Kuvayı Milliye ruhunun, Sakarya’daki ruhun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir emriyle Yunan’ı denize döken Büyük Taarruzdaki o ruhun, halen o günlerdeki gibi dipdiri ve canlı olduğunu göstermiştir.

Bu millet, demokrasiye sahip çıkmak adına yanı başında paramparça olan vatan evlatlarını gördüğü halde bir adım bile geri atmamıştır. Bu millet, dünyaya eşi benzeri görülmemiş bir demokrasi dersi vermiştir.
Bu hain darbe teşebbüsü, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyeti’ni sömürgeci batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi, devletin bütünlüğünü ve gücünü gerek ulusal gerekse uluslararası arenada zayıflatmayı, pazarlık gücünü elinden almayı amaçlıyordu.
Kahraman Türk ordusunun kılcal damarlarına kadar sızan ve emir komuta zincirini tanımayarak hain bir darbe teşebbüsünde bulunanları, bu millet tüm dünyanın gözü önünde mağlup etmiştir. Üstelik bunu tankla, tüfekle, silahla değil; yüreğindeki iman ve eşi benzeri olmayan cesaretle yapmıştır.

O gece bu kahraman millet, büyük bir işgal girişimini engellemiş; kutsal vatan toprağını haçlı işgaline terk etmek isteyenlere bir kez daha tarihi bir ders vermiştir.
Bu Millet Ankara Polatlılı vatandaşlarımızı, Kahraman Kazan halkını, Şehit edileceğini bildiği halde darbecilere karşı koyan Ömer Halisdemir’leri, Gölbaşında şehit edilen 52 Özel Harekat polisimiz ile Vatansızların ve alçakların zulmünü asla unutmayacaktır.
Nasıl ki İstiklal Harbimiz ülkemizde yeni bir dönemi başlatmışsa, 15 Temmuz da bağımsızlığımızı korumanın yanında milletimizin milli birlik ve kardeşliğinin pekişmesine vesile olmuştur.
Bu millet asil bir millettir, bu millet çok cesur bir millettir, bu millet esaret altına girme tehlikesi gördüğü anda hürriyetine canı pahasına sahip çıkan bir millettir.

Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine yüce Rabbimizden sabrı cemil diliyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyet niyaz ediyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP