Anız Yapımlarına Ağır Cezalar Verilecek
17 okunma

Anız Yapımlarına Ağır Cezalar Verilecek

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı ile birlikte özellikle ekili tarımsal alanlar ile biçilmiş ekin tarlalarında ve ormanlık alanlarda artan yangınlara dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

ABONE OL
Haziran 21, 2024 15:04
Anız Yapımlarına Ağır Cezalar Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin en yüksek sıcaklık derecelerinin kayda alındığı Şanlıurfa’da Vali Hasan Şıldak, vatandaşlara seslenerek yangına neden olacak davranışlara dikkat edilmesini istedi.

 

Ormanlık alanlarda piknik ve benzeri tutuşturucu maddelere hassasiyet gösterilmesi ve yasaklı bölgelerde kesinlikle mangal yapılmaması gerektiğini ifade eden Vali Hasan Şıldak, ilgili tüm kurum ve kuruluşlara talimatların verildiğini, konuyu bizzat takip ettiğini dile getirdi. Geçtiğimiz çarşamba günü Şanlıurfa ili genelinde 60’ın üzerinde tarımsal arazi yangını meydana geldiğini belirten Şıldak, bunların önemli kısmının buğday tarlaları olduğunu ifade etti. Tam hasat öncesinde meydana gelen bu yangınların üreticinin büyük kayıplara uğramasına neden olduğunu ifade eden Vali Şıldak, hem çiftçilerin hem de ekili alanlara yakın bölgelerden geçen vatandaşların son derece dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurgulayarak arazilere yakın yerlerde kesinlikle ateş kullanılmamasını altını çizerek belirtti.

 

Vali Şıldak yaptığı değerlendirmede;

“Şanlıurfa’mız maalesef orman varlığı yönünden fakir bir ilimiz. Bu şartlar altında mevcut ormanlık varlığımızı korumak için her zamankinden daha sağduyulu bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Son günlerde yine artan sıcaklıklarla birlikte tarım arazilerinde ve ormanlık alanlardaki yangınlara gerek ilgili kurumlarımız gerekse yerel yönetimler gerekli müdahalelerde bulunuyorlar. Bu konuda özellikle vatandaşlarımıza sesleniyoruz ve dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi.

 

Anız Yapımlarına Ağır Cezalar Verilecek

 

Vali Şıldak, Türkiye’nin tahıl ambarlarından Şanlıurfa’da anız yapımlarına da dikkat çekti. Vali Şıldak, hasat sonrası için çiftçilere seslenerek, doğaya, toprağa ve canlılara zarar veren bu tür davranışlara karşı ağır cezalar verileceğini belirtti.

 

Vali Şıldak, “Yine son günlerde ekili arazilerde çok sayıda yangın meydana geliyor. Büyük ürün kayıplarına yol açan bu yangınlara karşı hassasiyetle takip halindeyiz. Kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem başlatıyoruz. Vatandaşlarımız da bu tür durumları hemen 112’ye bildirmelidirler. Hep birlikte ilimizde her alandaki yangınlara dur diyelim” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP