Hilvan Belediyesi’nde 45 yıl sonra eşbaşkanlık: Hakkari’ye armağan ediyoruz
33 okunma

Hilvan Belediyesi’nde 45 yıl sonra eşbaşkanlık: Hakkari’ye armağan ediyoruz

2 Haziran'da yenilenen seçimlerde fark atarak kazanan DEM Partili Hilvan belediye eşbaşkanları Garip Yeşil ile Serhan Paydaş, binlerce kişi ile birlikte mazbatasını alarak belediyeye giren ilk eşbaşkanlar oldu.

ABONE OL
Haziran 5, 2024 11:57
Hilvan Belediyesi’nde 45 yıl sonra eşbaşkanlık: Hakkari’ye armağan ediyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber: Azize Yıldız

Eşbaşkanlar zaferi Hakkari’de direnen halklara armağan etti.

Urfa’nın Hilvan ilçesinde 2 Haziran yenilenen seçimlerde büyük bir fark ile yeniden belediye eşbaşkanı olarak seçilen Garip Yeşil ile Serhan Paydaş, mazbatalarını aldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İlçe Örgütü binası önünde bir araya gelen aralarında belediye eşbaşkanları, DEM Parti Urfa İl ve Hilvan ilçe örgütü temsilcilerinin de olduğu binlerce kişi İlçe Seçim Kuruluna yürüyüş ile geçti. Yürüyüş boyunca kitle zılgıt atarak ve alkış tuttu. İlçe Seçim Kurulu’nda mazbatalarını alan eşbaşkanlar, yine binlerce kişi ile birlikte Hilvan Belediye Hizmet Binası’na yürüyüş ile geçti. Yürüyüş boyunca “Direne direne kazandık” sloganları atıldı.
Belediye binası girişinde yapılan açıklamada konuşan DEM Parti Urfa İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, “Aylardır haksızlığa karşı yürütülen hak ve hakikat mücadelesi nihayetinde başarı ile sonuçlandı. Hilvan halkına bu sonuç hayırlı olsun. Hilvan halkının zaferi tüm Kürt halkının zaferidir. 45 yıllık demokratik yerel yönetim zaferidir. Biz bu zaferi başta Nadir Temel ve yol arkadaşlarına armağan ediyoruz. 2 Haziran 1994’te şehit edilen Muhsin Melik’e atfediyoruz. Bu zaferi şuanda iradesi gasp edilmek istenen Hakkari halkına armağan ediyoruz. Biz bu gaspı kabul etmiyoruz. Sonuna kadar Hakkari halkı ile dayanışma içinde olacağız. Hilvan’da halkın iktidarı hayırlı olsun” dedi.
‘HAKKARİ’DEKİ BİZİM OLAN BELEDİYEYİ ALACAĞIZ’
Hilvan Belediye Eşbaşkanı Serhan Paydaş da 31 Mart’ta halkın iradesinin gasp edildiğini belirterek “Bu faşist zihniyete 2 Haziran’da gereken cevabı sandıkta verdik. Halkın iradesinin üstünde hiçbir güç yoktur. Hilvan’da 2 Haziran’daki sonuçlar kayyım siyasetine karşı büyük bir cevaptır. 31 Mart ve 2 Haziran arasında gösterdiğimiz direnişi Hakkari halkları içinde göstereceğiz. Hakkari’deki bizim olan belediyeyi alacağız. Nasıl 31 Mart’ta irademiz gasp edildiyse bugün de Hakkari halklarının iradesi gasp edilmiştir. Tüm Kürt halkının iradesi gasp edilmiştir, mücadelemiz devam edecektir. Halkın iradesi her şeyin üstündedir. Sandık ile gelen sandık ile gider. Faşist zihniyet bunu öğrene kadar mücadelemiz büyüyerek devam edecektir. DEM Parti’ye oy veren herkesin belediye eşbaşkanları olacağız” diye konuştu.
‘HİLVAN HALKI TARİHİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR’
Bir diğer Belediye Eşbaşkanı Garip Yeşil ise Hilvan zaferini kadınlar ve gençler başta olmak üzere bütün halklara armağan ettiklerini dile getirerek “Bizimle yol yürüyen, çalışmalarıma destek veren, bir bardak su veren herkese teşekkürü borç biliyoruz. Yaklaşık 5 aydır seçim çalışması içindeyiz. 31 Mart’ta irademiz ayaklar altına alındı ama bir kez daha irademizle kazandık. Hilvan halkı iradesine sahip çıktı. Bugün bizim için tarihi bir gün. Hilvan halkı bugün tarihine sahip çıkmıştır. Bu mazbatayı Hakkari’de direnen halklara armağan ediyoruz. Sonuna kadar onlarla dayanışma içinde olacağız. Hakkari belediyemizi alana kadar onların yanında olacağız” şeklinde konuştu.
İLK KEZ BELEDİYE BİNASININ İÇİNİ GÖRDÜLER
Konuşmaların ardından eşbaşkanlar, kitle ile birlikte hizmet binasının içine geçti. Kitle eşbaşkanlar ile birlikte eşbaşkanlık makamında hatıra fotoğrafları çekti. Hizmet binasına giren kimi yurttaşlar, ilk defa belediye binasının içine girdiklerini belirterek, duygulandıklarını dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ