Birecik Alevlere Teslim
84 okunma

Birecik Alevlere Teslim

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde başlayan yangın Birecik ilçesine bağlı Ayran mahallesine kadar yayıldı.

ABONE OL
Haziran 3, 2024 21:12
Birecik Alevlere Teslim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saat 16:30 civarında Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinin kırsal alanda henüz sebebi belirlenemeyen yangın rüzgarın etkisiyle Birecik ilçesine bağlı Ayran mahallesinde fıstıklık alanı da etkisi altına alarak hızla yayıldığı bildirildi.

Meydana gelen yangında çok sayıda zeytin ve fıstık ağacı kül olurken mahalle sakinleri kendi imkanlarıyla yangına müdahale etmeye çalıştıkları dikkat çekerken vatandaşların müdahalesi yetersiz kaldı.

Meydana gelen yangını vatandaş kendi imkanlarıyla müdahale yapa

rken kontrol altına alınan yerlerde soğutma çalışmaları devam ediyor

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal sosyal medya hesabından yangın anından görüntüleri yayınlarken meydana gelen yangına neden havadan müdahalenin yapılmadığını sordu.

CHP’li Tanal sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi.

 

BİRECİK KÜL OLUYOR! NEDEN HAVADAN MÜDAHALE EDİLMİYOR?

 

Manzara korkunç!

 

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesine bağlı Ayran Mahallesi sınırları içerisinde çıkan yangın, şiddetini arttırarak devam ediyor. Şu ana kadar çok sayıda fıstık ağacı ve zeytin ağacı kül oldu. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalışıyor.

 

Ancak alevler giderek yayılıyor.

 

Çaresiz bırakılan vatandaşlar, “Burada yalnızız! Yangınla baş edemiyoruz” diyerek yardım talep ediyor. Söz konusu yangın, Fıstıközü ve Bulaklı Mahallelerini de etkiliyor. Eğer yangın söndürülmezse ormana sıçrayacak. Yangına acilen havadan müdahale edilmesi gerekiyor.

Yangın söndürme helikopterleri ve uçakları şimdi kullanılmayacaksa ne zaman kullanılacak? Yangına yeterli, hızlı ve profesyonel bir şekilde acil müdahale yapılmalıdır. Aksi taktirde önü alınamaz daha fazla zararın oluşmasına yol açılacak!” dedi.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ