Gençlik Haftası’nda gençler doğada on kilometre yürüdü
67 okunma

Gençlik Haftası’nda gençler doğada on kilometre yürüdü

19 Mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve spor Bayramı'nda ilk kes tek tek dağları milli park'ndan karahantepe'ye doğa yürüyüşü yapıldı.

ABONE OL
Mayıs 21, 2024 14:52
Gençlik Haftası’nda gençler doğada on kilometre yürüdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde 18 Mayıs 2024 tarihinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi,Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü işbirliğinde yüzyirmiye yakın kişinin katıldığı “Tektek Dağları’ndan Karahantepe’ye ” on kilometrelik bir doğa yürüyüşü yapıldı.
Amacı devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’le silah arkadaşlarını anma olan Gençlik Haftası etkinliğinde katılımcıların sağlık için spor yaparak Tektek dağları Milli Parkı’nı ve özellikle yeni buluntularla herkesi hayran bırakan Karahantepe’yi görmeleri hedeflendi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlıTektek Dağları Milli Parkı Rüştem Deresi’nde başlayan yürüyüş, Tarihin Sıfır Noktası olarak adlandırılan Göbeklitepe’den daha eski döneme ait olduğu varsayılan bölge halkının “Keçilitepe” olarak bildiği alana Karahantepe’ye yürünerek son buldu.


Göbeklitepe ile çevresindeki 11 arkeolojik alanın adlandırıldığı “Taştepeler”den birtanesi olan Karahantepe’yi gezen katılımcılar,gençlere emanet edilen bu bayramı doğa yürüyüşü yaparak kutlamaktan ve Karahantepe’yi görmekten büyük bir zevk aldıklarını belirttiler.Katılımcılar ayrıca bu etkinlik için Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne,taşıma ile kumanya desteği veren Büyükşehir Belediyesi’ne ve Urfadosk Spor Kulübü’ne teşekkür ettiler.

Haber: Azize Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ