Seçim çalışmaları 3 koldan sürüyor:
61 okunma

Seçim çalışmaları 3 koldan sürüyor:

Urfa – Hilvan’da kapı kapı seçim çalışması yapan DEM Parti, “Hilvan bizim. Bir kez kazandık bir kez daha kazanacağız” mesajı verdi.

ABONE OL
Mayıs 16, 2024 13:55
Seçim çalışmaları 3 koldan sürüyor:
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Urfa – Hilvan’da kapı kapı seçim çalışması yapan DEM Parti, “Hilvan bizim. Bir kez kazandık bir kez daha kazanacağız” mesajı verdi.
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde yenilenen seçimler nedeniyle 2 Haziran’da yeniden sandık başına gidilecek. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), seçime sayılı günler kala kapı kapı çalışma yürütüyor.DEM Parti, bugün de 3 koldan çalışmalarına devam etti. DEM Parti milletvekilleri Hüseyin Olan, Adalet Kaya ve Sabahat Erdoğan Sarıtaş da çalışmalara destek verdi.
Hilvan Belediye Eşbaşkan Adayı Serhan Paydaş ile DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, önceki dönem Urfa milletvekili Ayşe Sürücü’nün içinde yer aldığı heyet Ovacık kırsal mahallesini ziyaret etti.Kapı kapı dolaşan heyet, 31 Mart’ta seçimlerin nasıl iptal edildiğini, 2 Haziran’da tekrar kazanmaları durumunda hayata geçirilecek projeleri anlattı. Misafir oldukları bir ailede konuşan Adalet Kaya, “Birçok projemiz var. Kooperatifler kuracağız. Bütün dünyaya fıstık Türkiye’den gidiyor, altın değerinde. Aracılar milyonlarca para kazanıyor. Biz onları ortadan kaldırarak, kendi fıstığımızı kendimiz pazara ulaştıracağız. İptal edilen seçimden daha çok oy almamız gerek” dedi.
Bir diğer Eşbaşkan Adayı Garip Yeşil ise Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan’ın da içinde yer aldığı heyet ile Uzuncuk ve Helvan kırsal mahallelerini ziyaret etti. Tarlada çalışan mevsimlik işçileri ziyaret eden heyet, işçilerin yaşadıkları sorunları dinledi. Burada konuşan Hüseyin Olan, yaşanan sorunların DEM Parti belediyesi yönetiminde çözüme kavuşacağını belirterek “Bizim 5 yılda hayata geçireceğimiz projeler, onların 45 yılda hayata geçiremediği projelerden fazla olacak. Dilimize, kültürümüze sahip çıkmak için 2 Haziran’da DEM Parti’ye sahip çıkacağız. Arkadaşlarımız hizmet için geliyor. Hilvan bizim. Bir kez kazandık bir kez daha kazanacağız” diye konuştu.
ÇALMADIK KAPI BIRAKILMAYACAKÇalışmaların bir diğer kolunda yer alan Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, DEM Parti ilçe eşbaşkanları ve belediye meclis üyesi adayları ile birlikte Kuskunlu, Karasu, Göle Bakan ve Çıkrık kırsal mahallerini ziyaret etti. Ziyaret esnasında belediye yönetiminin DEM Parti’ye geçmesi durumunda hayata geçirilecek el bildirileri dağıtan heyet, 2 Haziran’a kadar çalmadık kapı bırakmayacaklarını belirti.
NE OLMUŞTU?HİZMET İÇİN GELİYORUZ’

31 Mart akşamı Gençlik Merkezi’nde bulunan 1119 ve 1120 Nolu sandıklara ait oy pusulaları, AKP adayı Ali Aslan Bayık’ın yeğeni Mustafa Bayık’ın da aralarında olduğu 50 kişilik bir grup tarafından yakılmıştı. Olaya dair kamera kayıtları da ortaya çıkmıştı. DEM Parti 521 oy farkıyla kazanması sonrası AKP’lilerden sonuca itiraz gelmişti. İlçe Seçim Kurulu, söz konusu pusula yakma görüntülerini gerekçe göstererek, seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. DEM Parti’nin İl Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz ise reddedilmişti. DEM Parti, bunun üzerine Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. YSK, itirazı ret ederek, 2 Haziran’da seçimlerin yenilenmesi yönünde karar verdi.

Haber: Azize Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ