DOLAR 32,4105 0.16%
EURO 34,5720 0.4%
ALTIN 2.448,010,40
BITCOIN 21557253,31%
Şanlıurfa
17°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yeniden Refah Partisi, Şanlıurfa’da seçimlerin yenilenmesini talep etti
9 okunma

Yeniden Refah Partisi, Şanlıurfa’da seçimlerin yenilenmesini talep etti

ABONE OL
Nisan 15, 2024 11:06
Yeniden Refah Partisi, Şanlıurfa’da seçimlerin yenilenmesini talep etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) olağanüstü itirazda bulunarak, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki seçimlerin yenilenmesini talep etti.

Partinin Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mahmut Tandoğan, belediye başkan adayları Hasan İzol ile itiraz dilekçelerini sunmalarının ardından açıklama yaptı.

Tandoğan, 31 Mart’taki yerel seçimlerde AK Parti adayının 64 oy farkla kazandığını belirtti.

Sandık sonuç ve ilçe birleştirme tutanaklarında maddi hatalar tespit edildiğini, partisinin 72 oyunun ilçe birleştirme tutanağına “sıfır” olarak yazıldığının belirlendiğini savunan Tandoğan, ilçe seçim kuruluna başvuran bir kişinin, üç sandıkla ilgili itirazda bulunduğunu aktardı.

Tandoğan, ilçe seçim kurulunun da 3 sandığın tekrar sayılmasına karar verdiğini belirterek, “Sayım neticesinde nasıl oluyorsa AK Parti’nin oyları 3 sandıkta da artıyor, Yeniden Refah Partisinin oyları ise azalıyor.” dedi.

İzol ise yeniden sayım işlemi öncesi oy torbalarında değişiklik yapıldığını iddia ederek, “Kısıtlı seçmenlerin oy kullandığını tespit ettik. Bu durum tek başına seçim yenileme sebebidir.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.