DOLAR 32,4105 0.16%
EURO 34,5720 0.4%
ALTIN 2.448,010,40
BITCOIN 21557253,31%
Şanlıurfa
17°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Vali Şıldak’ın Eğitim Mesaisi Bugün de Sürdü
20 okunma

Vali Şıldak’ın Eğitim Mesaisi Bugün de Sürdü

Vali Şıldak, cumartesi programını inşaat çalışmaları devam eden okulları inceleyerek tamamladı.

ABONE OL
Nisan 20, 2024 21:22
Vali Şıldak’ın Eğitim Mesaisi Bugün de Sürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şanlıurfa tarihinin en büyük eğitim yatırımlarının olduğu 2024 yılı içerisinde 20 okul inşaatının daha başlayacağı müjdesini veren Vali Hasan Şıldak, son iki yıl içerisinde toplamda 184 okulun tamamlanarak eğitime kazandırılmış olacağını ifade etti.

Gün içerisinde inşaat çalışmaları devam eden okullarda incelemelerde bulunan Vali Şıldak, Eyyübiye’de Gazi Ortaokulu, Haliliye’de Ahmet Yesevi Göbeklitepe İlkokulu ile Karaköprü’de Akpıyar Ortaokul – İlkokul ve Anaokulu kampüslerinde fiziki gerçekleşme çalışmaları ile ilgili yetkililerden bilgiler aldı.

Yoğun süren temaslarının ardından bir değerlendirme yapan Vali Şıldak, hedeflerinin ikili eğitimi sonlandırıp tekli eğitime geçerek Şanlıurfalı öğrencilerin daha makul sayıları içeren dersliklerde eğitim görmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şanlıurfa Eğitimine Tam Destek.

Vali Şıldak, tüm eğitim yatırımlarının takipçisi olmaya devam ettiklerinin altını çizerek özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın il genelindeki eğitim çalışmalarına büyük destek verdiğini ifade etti. Vali Şıldak değerlendirmesinde “Eğitim konusu her zaman ifade ettiğimiz gibi Şanlıurfa’nın birinci önceliğidir. Çünkü 750 bin öğrenci ve 30 bini aşkın öğretmeni ve 2 bin 550’ye yakın okulun eğitim hizmeti verdiği bir ilde eğitim tabi ki en önemli sektör ve çalışma alanı bizler için. Bunun için temel altyapının takibi, okul yapımları, eksik olan derslik sayılarımızın tamamlanması, öğretmen açıklarımızın kapatılması ve eğitimle ilgili bütün standartların iyileştirilmesi konuları bizler için çok çok önemli. Bu konuda yine hükümetimizin ve bakanlıklarımızın büyük bir desteği var. İlimiz eğitim yatırımları anlamında adeta bir şantiye gibi. Son bir yıl içerisinde 35 okulumuzun yapımı tamamlandı ve bunların 18’i bilfiil eğitime kazandırıldı. 35 okulumuzla birlikte 572 derslik kazanmış olduk. Eğitimdeki derslik ve okul ihtiyacı sayımızı her gün daha da azaltarak yolumuza devam ediyoruz. Şu anda ise 129 okulumuz inşaat aşamasında, buna 35 okulumuzu da eklersek sayı 164 olarak kayıtlara geçiyor. Bu ilimize bin 699 derslik kazandırtacak. Pek çok yerde ikili eğitimi sonlandırıp tekli eğitime geçerek öğrencilerimizin daha makul sayıları içeren dersliklerde eğitim görmesini sağlayacağız. 2024 yılında da yine 20 okulumuzun daha inşaatının başlaması ile son 2 veya 2 buçuk yıl içerisinde toplamda 184 okulumuzu Şanlıurfa’ya kazandırmış oluyoruz. Şanlıurfa’daki eğitim hareketini Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) ile buluşturarak çok umut verici gelişmelerle çalışıyoruz.

Özet olarak Şanlıurfa, ülkemizin geleceği açısından çok dikkat çeken bir ilimiz. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her icraatı ile Şanlıurfa’ya verdiği önemle görüyoruz. Bunun en somut örneklerinden biri de eğitim yatırımlarıdır. Tüm desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Onun gösterdiği bu destek son derece yüksek seviyededir. Yine Milli Eğitim Bakanımıza ve milletvekillerimize de desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Haber :Azize Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.