DOLAR 32,4105 0.16%
EURO 34,5720 0.4%
ALTIN 2.448,010,40
BITCOIN 21557253,31%
Şanlıurfa
17°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Siverek, Halfeti ve Ürgüp’te seçimin yenilenmesine ilişkin karara iptal
11 okunma

Siverek, Halfeti ve Ürgüp’te seçimin yenilenmesine ilişkin karara iptal

ABONE OL
Nisan 16, 2024 11:06
Siverek, Halfeti ve Ürgüp’te seçimin yenilenmesine ilişkin karara iptal
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Şanlıurfa’nın Siverek ve Halfeti ilçesinde yerel seçimlerin yenilenmesine dair alınan kararı iptal etti. Öte yandan Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde de seçimin yenilenmemesine kararlaştırdı.

DEM Parti’nin kazandığı Halfeti’de yakılan oy görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından AK Parti’nin itirazını değerlendiren İlçe Yüksek Seçim Kurulu, seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. Siverek’te ise AK Parti’nin sadece 64 oy farkla seçimi kazanmasına Yeniden Refah Partisi (YRP) itiraz etmişti. YSK, her iki ilçede seçim sonuçlarına yapılan itiraz neticesinde seçimin yenilenmesine karar vermişti.

SEÇİM KARARI İPTAL EDİLDİ

YSK, Şanlıurfa’nın Siverek ve Halfeti ilçesinde yerel seçimlerin yenilenmesine dair alınan kararı iptal ettiğini duyurdu. İki ilçede 2 Haziran’da yapılması planlanan seçimler, alınan kararla yenilenmeyecek.

YSK, Şanlıurfa'nın Siverek ve Halfeti ilçelerinde seçimin yenilenmesine ilişkin kararı iptal etti

ÜRGÜP’TE DE SEÇİM YENİLENMEYECEK

Öte yandan YSK, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde seçimin yenilenmemesini kararlaştırdı. İlçede CHP’nin adayı Ali Ertuğrul Bul 5 bin 170, MHP’nin adayı Mustafa Öz 5 bin 134, AK Parti’nin adayı ise Fahri Yıldız 3 bin 599 oy almıştı.



En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.