DOLAR 32,4105 0.16%
EURO 34,5720 0.4%
ALTIN 2.448,010,40
BITCOIN 21557253,31%
Şanlıurfa
17°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İl Sağlık Müdürü Solmaz Ambulans Kullandı.
18 okunma

İl Sağlık Müdürü Solmaz Ambulans Kullandı.

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz Asge Eğitimlerinin Önemini Hissettirmek için Ambulans kullanarak direksiyon Koltuğuna Oturdu.

ABONE OL
Nisan 19, 2024 12:31
İl Sağlık Müdürü Solmaz Ambulans Kullandı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından; ambulans kazalarının önlenmesi, etkin ve verimli bir hizmet sunumunun sağlanması amacıyla 2005 yılından itibaren hastane öncesi acil sağlık hizmetleri personeline “Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE)” olarak verilen eğitime ait kitabın revizyonu 2021 yılında tamamlanarak, eğitimin adı “Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi (ASGE)” olarak belirlenmiştir.

 

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz İl Ambulans Servisi Başhekimliğince, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görevli personellere yönelik olarak gerçekleştirilen Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi’ni (ASGE) ziyaret etti.
Görevli personele daha önce uzun yıllar 112 de çeşitli görevlerde bulunduğunu belirten Müdür Solmaz’ın Ambulansı kusursuz kullanması eğitime katılanların dikkatlerini çekti.
Bu eğitimler önemli eğitimlerdir. Ambulans şoförlerimizin Asge, Aste eğitimlerinin alması ve güvenli sürüş tekniğine sahip olması gerekiyor. Tüm ambulans şoförlerimiz bu eğitimleri tamamlayarak, hem vakaya ulaşmak konusunda, daha hızlı daha güvenli bir şekilde vakaya ulaşmak, diğer türlü vakayı aldıktan sonra hastalarımızın daha güvenli bir şekilde sağlık tesislerimize transferini gerçekleştirmek için bu eğitimler büyük bir önem arz ediyor. İnşallah sağlık ordumuza daha tecrübeli, daha yetenekli arkadaşlarımız eklenmiş olacaktır. Hem kendi güvenliğinizi hem hastalarımızın güvenliği hem de trafikteki diğer vatandaşların, şoförlerin güvenliği için bu eğitimler çok önem arz ediyor.
Gerçekleştirilen Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi (ASGE) ile ambulans kazalarının önlenmesi ve etkin hizmet sunumu hedeflenmekte olup teorik, uygulama ve sınav aşamalarını dahil olmak üzere toplamda 32 saatlik bir eğitim verildi. Eğitimin teorik bölümünde; trafik bilgisi, trafik kuralları, ambulans çeşitleri ve teknik özellikleri, ambulanslarda sürüş güvenliği, araç bakımı, kontrolü ve temizliği, güvenli sürücülük davranışları, psikoteknik testin önemi, özel durumlarda ambulans kullanımı, ambulans kazaları ve kabin güvenliği, ambulans yangınları ve yangına müdahale teknikleri, ışık ve siren protokolleri, ambulansta iletişim ve yön bulma cihazlarının kullanımı, hukuki durumlar gibi konulara yer verilmektedir. Bu konuda arkadaşlara güveniyorum” dedi.

 

Müdür Solmaz 112 Ambulans şoförlerine son mesajı olarak;
Vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Her zaman empati kuraraktan kendi yakınınızmış gibi özveriyle müdahalelerinizi yapın ’dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.