DOLAR 32,4105 0.16%
EURO 34,5720 0.4%
ALTIN 2.448,010,40
BITCOIN 21557253,31%
Şanlıurfa
17°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Başkan Gülpınar’ın burs tarihi ve kriterleri belli oldu
30 okunma

Başkan Gülpınar’ın burs tarihi ve kriterleri belli oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, seçim dönemi sürecinde dile getirdiği “Başkanlık maaşımın tamamını burs olarak öğrencilere vereceğim” dedikten sonra ilk adımı attı. Öğrencilere verilecek olan burslarda kriterler belirlendi.

ABONE OL
Nisan 15, 2024 22:53
Başkan Gülpınar’ın burs tarihi ve kriterleri belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği Başkanlık maaşının öğrencilere burs olarak verilmesi kararı kamuoyunda takdirle karşılandı.

Alınan karar çerçevesinde öğrencilere verilecek olan bursların başlangıç tarihi, 15 EKİM 2024 olarak belirlenirken başvurular ise Eylül ayı içerisinde alınarak değerlendirilecek.

Burslar, bir yıllık toplu şekilde verilecek ve burs başvurusu 4 kriter üzerinden değerlendirilecek. Bu kriterlerden her biri 25 puan olacak ve puanlama sistemine göre yüksek puanı sağlayan öğrenciler öncelikli olacak. Burs miktarı ve burs verilecek öğrenci sayısı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın 1 yıllık maaş toplamı esas alınarak belirlenen öğrencilere eşit miktarda aktarılacak.

Burs Kriterleri:

1-) Kız Çocukları,

2-) Ebeveynlerinin gelir seviyesi bir asgari ücretten düşük olan öğrenciler,

3-) Öksüz, Yetim, Engelli bireyler ve Şehit ailelerinin çocukları,

4.) Tıp Fakülteleri, Diş Hekimliği ve Mühendislik gibi nitelikli bölümlerde okuyan veya derece ile üniversite kazanan öğrenciler.

Vakıf Üniversitesinde okuyan öğrencilerden sadece %100 burslu olan öğrenciler başvuru yapabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.